Over ons

Zontec vindt duurzame energieopwekking belangrijk. Daarom leveren wij een bijdrage aan de energietransitie. Door u te helpen met advies en de realisatie van zonnestroomsystemen maken we samen uw bedrijf, uw woning of omgeving meer toekomstbestendig.

Wij geloven in de kracht van zonnestroom. Nederland heeft meer dan voldoende lichturen per jaar om op rendabele, duurzame manier zonne-energie op te wekken. De opwekking van zonnestroom vindt namelijk plaats door licht. Dit licht wordt in een zonnecel omgezet in beweging van elektronen waardoor energie ontstaat. Ook op bewolkte dagen en zelfs in de winter zetten de zonnepanelen het licht om in energie.

Wij werken voor diverse markten

Onze eigen kracht ligt in onze veelzijdige ervaring in de plaatsing van zonnestroomsystemen en samenwerking met zusterbedrijven op het gebied van bouw- en dakconstructies. Wij hebben al bij veel uiteenlopende bedrijven projecten uitgevoerd, bijvoorbeeld in de agrarische-, grootzakelijke-, MKB- en particuliere markt. Hierbij ligt de nadruk op dakgebonden installaties. Als er (nog) geen dak is of het bestaande dak moet eerst worden gerenoveerd, helpen wij u hier ook mee. Meer hierover op de pagina daken.

Wij geven eerlijk advies

Wij helpen u met advies en realisatie van zonnestroom systemen voor het opwekken dan duurzame energie. Hierbij kijken we welke behoeften u of uw bedrijf heeft en welke mogelijkheden er zijn. Wij geven een helder en eerlijk advies. Dat is de basis van maatwerk voor u.

Wij zijn niet gebonden aan merken

Voor de realisatie van onze installaties kiezen wij voor vooraanstaande merken zonnepanelen en omvormers. Wij zijn onafhankelijk en kiezen op basis van kwaliteit, beschikbaarheid en prijsniveau de beste producten.

Wij spelen in op uw situatie

Zontec levert maatwerk, schakelt snel en staat ook na installatie voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij stemmen de afspraken van betrokken partijen op elkaar af, zodat u of uw medewerkers zo min mogelijk belast worden met de installatie en het regelwerk eromheen. Ook bij problemen staan wij klaar. Een niet werkende installatie kost geld. Dat is niet de bedoeling. Wij geloven dat snel schakelen en goed oplossen bijdraagt aan tevreden zonnestroomgebruikers.

Onze naam

Zontec plaatst met name dakgebonden zonnestroomsystemen. En dat ziet u in onze naam terug. Deze bestaat niet zomaar uit de twee woorden zon en tec. Waarom de zon in onze naam terugkomt, is duidelijk. Tec is afgeleid van het Latijnse woord Tectum. Dit betekent dak.

Wilt u meer weten en kennis maken?