Zonnestroom voor particulieren

Duurzame energie opwekken vinden steeds meer mensen belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen. Zo’n paneel bestaat uit zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit. Deze elektriciteit moet nog worden omgevormd naar wisselstroom voordat we het kunnen gebruiken in ons huis. Dat gebeurt met een omvormer. Een zonnepaneel levert tegenwoordig zoveel energie op dat het de investering zeer de moeite waard maakt.

Waarom is zonnestroom voor u interessant?

  • Financieel is de investering over het algemeen in 6 tot 8 jaar terug te verdienen. Dit rendement is zeker met de huidige minimale rente op uw spaarrekening interessant. Maar ook als u zelf het geld niet hebt liggen om te investeren in zonnepanelen zijn er mogelijkheden. U kunt kiezen voor groene financieringsmogelijkheden via kredietverstrekkers of uw gemeente. De financiële opbrengst van uw zonnepanelen beginnen vanaf dag 1 dat de installatie is aangesloten. U ziet het direct terug in de verlaging van uw energiekosten.
  • Uw bijdrage aan een duurzame wereld. Met de opwekking van zonnestroom draagt u bij aan een meer duurzame opwekking van energie. Het gebruik van zonnepanelen zorgt ervoor dat er minder fossiele brandstoffen hoeven worden ingezet en het CO2-gehalte op de wereld daalt. En het leuke is dat u zelf inzicht krijgt in hoeveel energie u opwekt en wat uw CO2-reductie is.
  • Waarde van uw woning. Op de woningmarkt heeft de afgelopen jaren een kentering plaatsgevonden waardoor woningen met een zonnestroominstallatie meer in trek zijn. Dit draagt positief bij aan de waarde van uw woning.

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft?

Zontec legt het u graag uit.